Endodontia

Endodontia käsittää useita osioita: kivun, infektion ja potilaista huolehtimista hoidon eri vaiheiden yhteydessä Kyse on sellaisen instrumentoinnin löytämisestä, joka on sekä varma että tehokas, ja työtavasta, joka on yksinkertainen, luotettava ja toimiva. Voimme toimittaa kaiken endodontiaan liittyvän sekä antaa neuvontaa ja tukea. 

Valikoima endodontialaitteitamme. Katso lisää verkkokaupastamme.

Ultraäänilaite, LED

Ultraäänilaite, jossa on Bluetooth, fluoresoiva LED-valo ja vesisäiliö. Acteon Satelecin uusin kliininen innovaatio plakin diagnosointiin ja hoitoon. Varustettu B.LED-teknologialla, joka mullistaa päivittäisen työsi. Maksimoi työaikasi ja tehokkuutesi uuden sukupolven ultraääniyksikön toimintojen opastuksen avulla. Nauti kärkien automaattisesta hienosäädöstä NEWTRON-teknologian avulla ja tarjoa yksilöllisiä hellävaraisia hoitoja. NEWTRON P5XS:si Bluetoothilla voit lisäksi määrittää laitteen kokoonpanon älypuhelimestasi tai tabletistasi!

Lue lisää Sulje

Digitest III vitalitetstest

Raypex 6

Pieni juurenpään aukon paikannin, joka taittuu taskukokoon. Laitteessa on 3D-värinäyttö, jossa on kosketusnäyttötekniikka. Apikaalialue zoomataan suurennetuksi kuvaksi. Juurikanava näytetään nelivärisenä. Se on sininen niin kauan kun viila ei ole mennyt kunnolla alas juurikanavaan. Se muuttuu apikaalisen kuristuksen ja juurenpään aukon välillä ensin vihreäksi, sitten keltaiseksi ja lopuksi punaiseksi.

Laitteessa on sisäänrakennettu valvontatoiminto, joka koskee sekä itse laitetta että sen lisävarusteita.

Yksilölliset asetukset ovat mahdollisia samoin kuin hammaslääkärin suosiman syvyyden asetukset. Asetus näkyy tällöin vihreänä viivana näytössä. Lisäksi voidaan valita kahdesta erilaisesta taustaväristä ja äänisignaalista. Paristokäyttöinen.

Lue lisää Sulje

Superendo Alpha / Beta

Lämmin vertikaalinen juuritäyttö. Yksikkö juurihoitoon ja -täyttöön lämpimällä tekniikalla.

Diagnostiikka – keskeinen osa kaikkea odontologista toimintaa

Diagnostiikka on keskeinen osa lääketieteellistä ja odontologista toimintaa, sillä diagnoosi on mahdollisen jatkoselvitystarpeen, hoidon valinnan, omahoidon neuvonnan ja prognoosin perusta. Röntgenkuvaus, juurenpään aukon paikannin ja herkkyystutkimus ovat keskeisessä asemassa, kun kyse on endodontisista kysymyksenasetteluista.

Instrumentointi – Luo hyvät edellytykset juuritäytölle

Kaiken endodontisen hoidon tavoitteena on saada mikro-organismit pois juurikanavasta ja luoda hyvät edellytykset tiiviille juuritäytölle, mikä vaatii hyvää tekniikkaa ja hyviä apuvälineitä. Koneelliset viilajärjestelmät, jotka toimivat kääntyvällä liikkeellä vuorotellen leikkaus- ja paluusuunnassa sekä työskentelevät peräkkäin juurikanavassa, koska leikkaava kulma on korkeampi kuin palaava. Viiloja käytetään yhdessä niiden moottorin kanssa ja viilat ovat kertakäyttöisä, mikä tekee työtavasta hygieenisemmän ja vähentää murtumariskejä. Unident tarjoaa laajan valikoiman endomoottoreita.

Tutustu endodontiatuotteiden suureen valikoimaamme

Huuhtelu – nesteitä eri tarkoituksiin

Viilajärjestelmistä ja entistä paremmista instrumentointitekniikoista huolimatta suuri osa juurikanavan pinnasta pysyy mekaanisesti muuttumattomana. Huuhtelunesteet inaktivoituvat nopeasti, ja siksi on tärkeää käyttää aikaa lisähuuhteluun, kun juurikanavan valmistelu on päättynyt. Yleisiä huuhteluun käytettäviä nesteitä ovat natriumhypokloriitti, EDTA-liuos ja klooriheksidiini-diglukonaatti.

• NaOCl liuottaa orgaanista kudosta korkealla pH:lla, 11, ja tappaa bakteereja. Käytetään instrumentoinnin aikana.
• EDTA on happo, jossa on dentiiniä liuottavia ominaisuuksia. Poistaa porausjätekerroksen, mutta sillä on alhainen antibakteerinen potentiaali.
• Jos haluat lisätä antibakteerista vaikutusta, voit päättää huuhtelun CHX-klooriheksidiini-diglukonaatilla. Klooriheksidiini eli JJK tappaa tehokkaasti enterokokkeja, joita esiintyy usein hoidon yhteydessä.

Juuritäyttö – eri menetelmillä ja tekniikoilla

Tiiviin juuritäytön saavuttamiseksi on tärkeää, että juurikanava instrumentoidaan oikein apikaalisesti kondensaatiotekniikkaa varten. Käytössä on useita juuritäyttötekniikkoja sekä yhä useampia materiaaleja ja menetelmiä. Guttaperkkanastat ja tiivistysaine single cone -tekniikalla eli keskikärjellä ovat juuritäytössä yleisesti käytettyjä tekniikoita. Yhä suositumpi on juuritäyttötekniikka, jossa lämmitettyjä nastoja käytetään apikaaliseen osaan ja lämmintä guttaperkkaa koronaaliosan takatäyttöön. Tämä menetelmä on erityisen sopiva, jos kanavat ovat leveitä ja kanavamuoto on epäsäännöllinen. Moniin viilajärjestelmiin on sopivia guttaperkkakärkiä, joiden koko vastaa viimeksi käytettyä viilaa.

Ultraääni – kavitoi nesteen juurikanavassa

Tavanomaisessa endodontisessa hoidossa ultraääntä voidaan käyttää nastojen tai murtuneiden instrumenttien poistamiseen sekä poistettujen juurikanavien avaamiseen apikaalisessa kirurgiassa ja retrogradisessa kaviteetin valmistelussa. Nastan poisto vaikuttaa huomattavasti vähemmän hammasmateriaaliin verrattuna instrumentin tai pilarin poistamiseen poralla. Ultraääniviilalla neste kavitoituu juurikanavassa eli lähtee liikkeelle, millä on puhdistava vaikutus. Ultraääni tuottaa myös lämpöä, mikä lisää antibakteerista vaikutusta.
Apikaalisessa kirurgiassa käytetään kärkiä apikaalisen ontelon valmisteluun. Koska kärjet ovat kooltaan pieniä ja toimivat juurikanavassa aksiaalisesti, retrogradinen valmistelu on optimaalinen.

Endodontian laatuinstrumentteja

Kohler on Stockachissa Saksassa toimiva perheyritys, joka valmistaa edullisia laatuinstrumentteja mm. endodontian, kirurgian ja parodontologian tarpeisiin. Kohlerin instrumentteja myydään yli 80 maassa eri puolilla maailmaa. Yritys toimii ympäristöä ajatellen alkaen uuden pääkonttorin toiminnasta aina instrumenttien ympäristöystävälliseen valmistukseen.

Unident

Din Webbläsare stöds ej

Käytät vanhaa Internet Explorer -versiota. Selaimesi on päivitettävä, jotta voit käyttää kaikkia sivustomme toimintoja. Saat ohjeet selaimen päivittämiseen napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

Päivitä selaimesi! 
Selaimesi on liian vanha eikä sitä enää tueta. Päivitä selaimesi, jotta voit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia. Saat ohjeet selaimen päivittämiseen napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/fi-fi/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Onko käyttöjärjestelmäsi Windows XP?
Microsoft on lopettanut Windows XP -käyttöjärjestelmän kaiken tuen, eikä sille enää julkaista turvallisuuspäivityksiä. Jos käytät vielä Windows XP:tä, suosittelemme sen päivittämistä Windows 10 -käyttöjärjestelmään, sillä Windows XP ei tue nykyistä tekniikkaa

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to Windows 10, as Windows XP does not support today's technology.