Digitaalinen jäljennös – onko se niin hyvä kuin mainokset väittävät?

Epäröitkö yhä digitaalisen jäljennöksen suhteen? Aikaisemmin tarkkuus ja toiminnallisuus olivat yleisimmät syyt sille, ettei digitaaliseen jäljennökseen haluttu investoida, mutta intraoraaliset skannerit ovat tänään useiden eri tutkimusten mukaan yhtä hyviä ellei jopa tarkempia kuin perinteiset jäljennökset.

Työnkulun ja käyttäjäystävällisyyden toimivuudesta ei tarvitse edes puhua. Joten miksi epäröidä? Seuraavassa on viisi vahvaa syytä digitaaliseen skannaukseen siirtymiselle:


1. Säästä aikaa ja hoida useampia potilaita
Useat tutkimukset vahvistavat, että intraoraalinen skannaus säästää aikaasi. Vertaa vain digitaalista esteettisen korjauksen luomisen työnkulkua analogiseen työnkulkuun. Potilaan digitaalinen skannaus kestää viisi minuuttia. Sitten olet valmis! Ei jäljennösmateriaalia, ei kuivumisodotusta, potilas ei niele jäljennösmateriaalia, ei sotkua hoitohuoneessa. Ero työnkulussa on ilmiselvä. Tämän ansiosta sinulle jää enemmän aikaa ottaa vastaan useampia potilaita.


2. Hyödy digitaalisesta tarkkuudesta ja manuaalisten virheiden vähenemisestä
Intraoraalisen skannauksen tarkkuus on dokumentoitu monissa tutkimuksissa. Jättämällä työnkulusta pois perinteiset analogiset jäljennökset eliminoit myös sen, mitä useimmat laboratoriot sanovat suurimmaksi virhelähteekseen – nimittäin jäljennöksen. Hammaslaboratoriot sanovat, että on helpompaa ja tarkempaa käsitellä digitaalista jäljennöstä. Lisäksi intraoraalinen jäljennös on merkittävästi yksinkertaisempi prosessi. Toki tarvitaan oppimiskäyrä niin kuin kaikissa uusissa työtavoissa, mutta kun tekniikan oppii, työprosessi on huomattavasti nopeampi ja yksinkertaisempi.


3. Helpota hoidon hyväksymistä
Intraoraalisen skannauksen alkuperäinen tarkoitus oli digitalisoida jäljennösprosessi ja käyttää tietoja restauraation luomiseen. Ajat ovat nyt muuttuneet. Erittäin arvostettu digitaalisen jäljennöksen käyttötapa on esittää sekä todellinen tilanne että ehdotettujen hoitojen tulos. Potilas saa tällä tavalla paremmat tiedot ja osallistuu enemmän hoitoonsa, mikä myös johtaa lisääntyneeseen potilasmyöntyvyyteen. Potilaiden hammastilanteen muutosta säännöllisillä digitaalisilla jäljennöksillä ja näiden vertailuilla seuraavilla toiminnoilla mahdollistetaan myös esimerkiksi ikenen vetäytymisen, bruksismin ja hampaiden liikkumisen seuraaminen ja määrittäminen.


4. Säästä jäljennösmateriaalikustannukset ja kuljetus
Vastaanottosi työnkulun mukaanintraoraalisen skannerin käytöstä koituvat säästöt voivat olla merkittävät. Digitaalinen työnkulku eliminoi täysin perinteisen kipsijäljennöksen materiaalin tarpeen sekä myös kuljetuskustannukset ja varastointitilan. Jos olet hampaiden oikomisen erikoislääkäri, voit digitalisoida kaikki mallisi. Mallit viiden vuoden ajalta voidaan tallentaa kiintolevylle tai pilveen.


5. Herätä kiinnostusta potilaissasi ja paranna potilasmukavuutta.
Useimmat meistä miettivät tarkkuutta ja toimivuutta harkitessamme digitaalisen skannauksen aloittamista, mutta oikeastaan potilaan etujen pitäisi olla pääsyy sille, että otat tämän askelen. Useat tutkimukset vahvistavat, että potilaat pitävät digitaalista työnkulkua parempana. Bernin yliopiston hammaslääketieteen laitoksella tehty tutkimus osoittaa, että tätä mieltä ei ole vain muutama potilas, vaan kaikki potilaat (100 %) pitävät digitaalista työnkulkua parempana. Digitaalinen hammashoito tekee vaikutuksen potilaisiin, saa heidät kertomaan siitä tuttavilleen sekä suosittelemaan vastaanottoasi. Verkkohaulla löytyy monia artikkeleita, joissa hammaslääkäri kertoo digitaalisen tekniikan myönteisestä vaikutuksesta klinikan toimintaan.

Lue lisää digitaalisesta jäljennöksestä tässä >

Jaa:
Unident

Din Webbläsare stöds ej

Käytät vanhaa Internet Explorer -versiota. Selaimesi on päivitettävä, jotta voit käyttää kaikkia sivustomme toimintoja. Saat ohjeet selaimen päivittämiseen napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

Päivitä selaimesi! 
Selaimesi on liian vanha eikä sitä enää tueta. Päivitä selaimesi, jotta voit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia. Saat ohjeet selaimen päivittämiseen napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/fi-fi/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Onko käyttöjärjestelmäsi Windows XP?
Microsoft on lopettanut Windows XP -käyttöjärjestelmän kaiken tuen, eikä sille enää julkaista turvallisuuspäivityksiä. Jos käytät vielä Windows XP:tä, suosittelemme sen päivittämistä Windows 10 -käyttöjärjestelmään, sillä Windows XP ei tue nykyistä tekniikkaa

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to Windows 10, as Windows XP does not support today's technology.