Kruunut ja sillat - meidän ateljeemme

Kaikki hampaat ovat ainutlaatuisia. Kruunun tai sillan tulee asettua paikalleen luonnollisella tavalla ja toimia yhdessä olemassa olevien hampaiden kanssa. Siinä ratkaisevat muoto, väri ja funktio. UnidentLabissa yhdistyvät hammastekninen asiantuntemus ja uusimman tekniikan osaaminen - se on verraton yhdistelmä, joka takaa onnistuneen lopputuloksen yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa.

TEXT: Kerstin Orsén Foto: bildN.se

Jäljennöksen ottaminen ei ole milloinkaan ollut näin helppoa. Kaikki uudet asiakkaat saavat opastusta koko prosessin ajan, ja hammaslääkärin valinnat tallennetaan digitaalisesti. Niitä käytetään koko valmistusprosessin ajan, ja ne ovat valmiina seuraavaa tilausta varten. UnidentLab pystyy käsittelemään kaikentyyppisiä skannattuja tiedostoja.

Paljon hyviä puolia
Digitaalisten jäljennösten määrä lisääntyy koko ajan. Tällä hetkellä esimerkiksi Ruotsissa 15 % kaikista jäljennöksista on digitaalisia ja päivittäin yhä useammat hammaslääkärit vakuuttuvat sen hyödyistä.

 • Laatu paranee ja lopputulos on vakaampi sekä sopeutuvampi.
 • Väritys helpottuu ja sen voi suorittaa myös digitaalisesti.
 • Potilas välttyy analogijäljennökselta ja sen mahdollisesti aiheuttamalta epämukavuudelta.
 • Viestintä laboration kanssa on yksinkertaisempaa.
 • Jäljennös välittyy nopeasti, salattuna ja turvallisesti internetin välityksellä laboratoriolle.

Yrityksessämme työskentelee kokeneita ja asiantuntevia hammasteknikoita, joilla on osaamista sekä uusimmassa digitaalisessa tekniikassa että perinteisessä käsityössä. He tuntevat nykyisin CAD/CAM-tekniikan yhtä hyvin kuin vahaveitsen aikoinaan.

Näin uuden hammaskruunun valmistaminen tapahtuu:

 1. unident-LAB_Control-scanningKun hammas on hiottu, jäljennös otetaan digitaalisesti. Voimme tarvittaessa opastaa hammaslääkäriä digitaalisessa prosessissa ensimmäisillä kerroilla skannauksen laadun ja turvallisuuden varmistamiseksi. Digitaalinen jäljennös lähetetään laboratoriolle.

 2. Muutamaa sekuntia myöhemmin jäljennös ja työohje ovat laboratoriossa, ja työ skannauksen laadun tarkistamiseksi ja materiaalin sopivuuden varmistamiseksi alkaa. Digitaalinen jäljennös aiheuttaa vain harvoin ongelmia, kunhan skannausmenetelmä ja sitä edeltävät valmistelutyöt on suoritettu asianmukaisella tavalla.

 3. Uusi kruunu tai muu restauraatio suunnitellaan sen jälkeen CAD-ohjelmalla. Kruunun valmistaminen kyseisen ohjelman avulla kestää vain noin 20 minuuttia kokeneeltakin hammasteknikolta. Aluksi suoritetaan kaikki tilauslomakkeen mukaiset toimenpiteet väriä ja valittua materiaalia myöten. Samalla värityksen laatu varmistetaan niin, että se vastaa digitaalisia kuvia.

 4. unident-LAB_printingProsessin seuraava vaihe on varsinaisen mallin valmistaminen. CAD-tiedosto käytetään CAM-ohjelmassa valmistustavan valitsemiseksi: joko jyrsintä tai 3D-tulostus.
  – Mikäli kruunu jyrsitään, tiedosto asetetaan CAM-ohjelmaan, minkä jälkeen se lähetetään CNC-jyrsimelle, joka laskee jyrsintämenetelmän käytettävälle valmistusmateriaalille.
  – Vastaavasti 3D-tulostuksessa CAM-ohjelma asettaa paikoilleen apumateriaalin, joka pitää valmistettavan kohteen liikkumattomana siihen asti, kunnes se on valmis. Tulostuksen jälkeen valmiste jälkikovetetaan valokammiossa.

 5. unident-LAB_passform-kontrollRestauraatio käy seuraavaksi läpi viimeistelyn. Laatu ja muoto varmistetaan. Karakterisointi ja mahdollinen lisämuotoilu tapahtuu tässä vaiheessa.

 6. Hyväksynnän jälkeen valmiste pakataan ja se on valmis toimitettavaksi.

 

Asiakas keskiössä
Kruunun tai sillan tarkoituksena ei ole ainoastaan sopia paikalleen. Sen täytyy myös näyttää luonnolliselta olemassa olevien hampaiden kanssa. Posliiniteknikot ovat hammaslääketieteellisiä taiteilijoita, jotka pitävät huolen siitä, että uudet hampaat ovat kauniit ja huomaamattomat. Tavoitteena on aina se, ettei niitä huomaa keinotekoisiksi.

unident-lab_tandteknikerVarmistetaan saumaton hammaskruunu
Kokeneet hammasteknikkomme voivat rekonstruoida hampaan alkuperäisen muodon, mikäli hammaslääkäri on ottanut kuvan ennen valmistelun aloittamista (ns. pre-preparation scan) tai antanut ohjeet tilauslomakkeessa. Pienikin viiva tai kauneuspilkku voi tehdä hampaasta täysin luonnollisen näköisen.

 ----------------------------------------------------

Unident LAB on hammaslaboratiorio, joka käyttää zirkoniaa, lasikeramiikkaa, metallia ja akryyliä tilapäisia ratkaisuja varten. Unident LABilla työskentelee Pohjoismaissa noin 35 henkilöä, joista suurin osa Västeråsissa, Ruotsissa.

 ----------------------------------------------------

Lue lisää Unident LAB >

 

Jaa:
Unident

Din Webbläsare stöds ej

Käytät vanhaa Internet Explorer -versiota. Selaimesi on päivitettävä, jotta voit käyttää kaikkia sivustomme toimintoja. Saat ohjeet selaimen päivittämiseen napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

Päivitä selaimesi! 
Selaimesi on liian vanha eikä sitä enää tueta. Päivitä selaimesi, jotta voit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia. Saat ohjeet selaimen päivittämiseen napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/fi-fi/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Onko käyttöjärjestelmäsi Windows XP?
Microsoft on lopettanut Windows XP -käyttöjärjestelmän kaiken tuen, eikä sille enää julkaista turvallisuuspäivityksiä. Jos käytät vielä Windows XP:tä, suosittelemme sen päivittämistä Windows 10 -käyttöjärjestelmään, sillä Windows XP ei tue nykyistä tekniikkaa

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to Windows 10, as Windows XP does not support today's technology.