Digitaalinen jäljennös on tulevaisuuden hammashoitoa

Kukaan ei enää epäile, etteikö digitaalinen jäljennös ole tullut jäädäkseen. Sen osoitti ainakin tämän vuoden Odontologiska Riksstämma & Swedental -tapahtuma, jossa sekä teema "valmiina digitalisointiin – seuraa tulevaisuuden hammashoitoa" että kokouksen luennot käsittelivät uutta tekniikkaa.

TEXT: Unident AB

Göteborgissa pidetyssä Riksstämman-tapahtumassa Björn Gjelvold, malmöläinen proteesiteknikko ja tohtorikoulutettava, piti digitaalista jäljennöstä ja 3D-tulostusta koskevan luennon, jossa hän käsitteli intraoraalista skannausta ja 3D-tulostusta sekä niiden kliinistä arkea helpottavaa vaikutusta. Björn kertoi mm., miten klinikalla käytetään 3D-tulostustekniikkaa, ja esitti myös potilastapauksia, joissa on käytetty intraoraalista skannausta perinteisen jäljennöksen sijaan.

Digitaalinen jäljennös on nyt korvaamassa perinteisen, ja tilastotiedot puhuvat selvää kieltään tekniikan peräti 1 400 %:n kasvulla vuosina 2015–2017. Tämä osoittaa, että tekniikka on käyttövalmista. Myös Björn Gjelvold oli sitä mieltä, että yleishammaslääkärien on aika panostaa intraoraaliseen skannaukseen.

  • Tekniikka on tehokkaampi ja mukavampi sekä potilaille että hammashoitohenkilöstölle, eikä enää tarvitse käsitellä sotkuista jäljennösmassaa, joka helposti aiheuttaa epämukavuutta potilaalle.

  • Skannaus tuottaa purennasta näytölle digitaalisen 3D-kuvan, jonka ansiosta potilas voi yhdessä hammaslääkärin kanssa helposti nähdä, millainen tuloksesta tulee, ja potilas saa mahdollisuuden valita hampaiden värin, muodon ja sijainnin aivan uudella tavalla perinteisiin menetelmiin verrattuna.

  • Ilmastovaikutus vähenee, kun valoksia ei tarvitse kuljettaa laboratorioon. Sen sijaan hammasteknikolle lähetetään digitaalinen 3D-tiedosto helposti tietokoneella.

Lue myös Tandläkartidningenin numero 11/2018, jossa Björn Gjelvold kertoo lisää digitaalisen jäljennöksen valmistamisesta ja intraoraalisen skannauksen käyttöä implanttihoidoissa koskevasta väitöskirjastaan. Lue tästä (ruotsi) >

Jos digitaalinen jäljennös kiinnostaa sinua ja haluat lisätietoja, voit lukea lisää tästä >

Jaa:
Unident

Din Webbläsare stöds ej

Käytät vanhaa Internet Explorer -versiota. Selaimesi on päivitettävä, jotta voit käyttää kaikkia sivustomme toimintoja. Saat ohjeet selaimen päivittämiseen napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

Päivitä selaimesi! 
Selaimesi on liian vanha eikä sitä enää tueta. Päivitä selaimesi, jotta voit käyttää kaikkia sivustomme ominaisuuksia. Saat ohjeet selaimen päivittämiseen napsauttamalla alla olevaa linkkiä.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/fi-fi/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Onko käyttöjärjestelmäsi Windows XP?
Microsoft on lopettanut Windows XP -käyttöjärjestelmän kaiken tuen, eikä sille enää julkaista turvallisuuspäivityksiä. Jos käytät vielä Windows XP:tä, suosittelemme sen päivittämistä Windows 10 -käyttöjärjestelmään, sillä Windows XP ei tue nykyistä tekniikkaa

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to Windows 10, as Windows XP does not support today's technology.